۱۳۹۰ مهر ۱۰, یکشنبه

زن،مرد،رابطه،مجازات


رابطه زن و مرد خارج از چارچوب ازدواج در جامعه ایران هم تابوی مذهبی بوده است و هم تابوی فرهنگی و در نتیجه قوانینی که در این خصوص وضع شده اند تا حدی بر همین اساس بوده اند.همین دیدگاه جامعه سبب شده است تا بسیاری از افراد خواسته یا ناخواسته ترسها و نگرانی های بسیاری را بر اطرافیان وارد نمایند.به عبارت دیگر اگرچه این نوع از روابط بسیار فراگیر شده است اما با این وجود اطلاعات قانونی مردم نسبت به این روابط کاملا محدود و مبتنی بر شنیده هاست و بسیاری از نیروهای پلیس و یا حتی نیروهای دستگاه قضایی و بعضا  افراد عادی از این نا آگاهی مردم سوءاستفاده کرده و موقعیتهای نامطلوبی رو ایجاد می نماید.در این نوشته سعی می کنم بسیار ساده قوانین و مجازاتهای مبتنی بر آن که به نوعی به حیطه روابط زنها و مردها ( خارج از ازدواج ) بر می گردد را توضیح دهم:
در قوانین کیفری و حقوقی ایران هرگونه رابطه میان دو جنس مخالف که در تعریف ازدواج نگنجد غیر قانونی و قابل مجازات است و از آن با عنوان کلی رابطه نامشروع یاد می شود اما آنچه مهم است حد و مرزهای این رابطه و تعاریف آن است.مهمترین نکته این است که باید میان زنا و رابطه نامشروع تفاوت قائل شویم:
اول-.زنا در قانون مجازات همان چیزی است که در عرف به معنی سکس کامل شناخته می شود به عبارت دیگر باید نزدیکی میان زن و مرد کاملا واقع شده باشد تا بتوان رابطه جنسی را از نوع زنا دانست.مهمترین نکته این است که بدانیم در مورد اثبات زنا یا باید 4شاهد عادل وجود داشته باشد که دقیقا وقوع زنا را دیده باشند و یا اینکه متهم خودش اقرار نماید.و بنابراین در زمانی که فردی مورد بازجویی قرار می گیرید باید با دقت به سوالات پاسخ دهد و بداند تا زمانی که خودش اقرار نکند هیچ مستند دیگری برای صدور حکم وجود نخواهد داشت.
مجازاتهای زنا
 1. قانونگذار در ماده 82 قانون مجازات در 4مورد حد زنا را قتل دانسته است یعنی در این موارد کسی که مرتکب زنا شده است (البته با شرایطی) محکوم به اعدام می شود:
الف - زنا با محارم نسبي
ب - زنا با زن پدر كه موجب قتل زاني است .
ج - زناي غير مسلمان با زن مسلمان كه موجب قتل زاني است .
د - زناي به عنف و اكراه كه موجب قتل زاني اكراه كننده است .
2. در موارد هم مجازات زنا رجم یا همان سنگسار است.طبق ماده 84 زنای زن و مرد محصن مستوجب حد سنگسار است.اما اینکه محصن یعنی چه از اهمیت زیادی برخوردار است.به ساده ترین حالت می توان گفت یعنی زن و یا مرد متاهل.(البته شرایط دیگری هم دارد که خارج از حوصله این بحث است)بنابریاین اگر زن یا مردی که متاهل است با فرد دیگری رابطه زنا داشته باشد محکوم به سنگسار می شود. در صورتیکه یکی از طرفین رابطه متاهل و دیگری مجرد باشد هرکدام بر اساس شرایط خودشان مجازات خواهند شد.و تاهل یا تجرد یکی بر دیگری تاثیری ندارد.
3. در سایر موارد حد زنا جلد است یعنی صد ضربه شلاق.به عبارت دیگر در صورتی که زن و مردی که متاهل نیستند و جزئ محارم یکدیگر هم نیستند مرتکب زنا شوند به صد ضربه شلاق مجکوم خواهند شد.
 آنچه تا اینجا گفتیم در صورتی بود که زنا واقع شده باشد اما قانونگذار با تصویب  ماده 637 قانون مجازات سایر اشکال یک رابطه را نیز مستوجب مجازات دانسته است.
دوم-رابطه نامشروع مادون زنا
در ماده 637 آمده است: "هر گاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند به شلاق تا 99 ضربه محکوم خواهند شد".
این ماده هم شامل روابط جسمی میشود هم روابط غیر جسمی.قانونگذار در این ماده هم دست قاضی را در تشخیص مورد باز گذاشته است و هم در میزان مجازات.به عبارت دیگر هر نوع رابطه ای میان دو نفر که زن و شوهر نیستند میتواند به استناد این ماده قابل مجازات باشد اما در هرحال این مجازات بیشتر از 99 ضربه شلاق نخواهد بود.این بازه میتواند از یک مکالمه ساده تلفنی و یا قدم زدن در پارک شروع شود و تا همبستر شدن و عشقبازی تا جایی که به سکس نیانجامد ، ادامه پیدا کند.
این مجازات با آنچه در مورد زنا آمده است تفاوتهایی دارد زیرا مجازات زنا از نوع حد است و لی ماده 637 از باب تعزیرات به مجازت مجرم می پردازد.تفاوت این دو مبحث نیاز به اطلاعات بیشتر حقوقی دارد که دلیلی برای توضیح آنها در اینجا وجود ندارد.
در مجموع باید دقت کرد تمام مجازاتهایی که در باب رابطه میان زن و مرد در قوانین ایران وجود دارد همین است و هر چیزی بیشتر از این اگر گفته شود قطعا مبنای قانونی ندارد.

۴ نظر:

  1. گویا سیستم نظردهی وبلاگ با مشکل مواجه است
    آری؟

    پاسخحذف
  2. با عرض سلام
    از وبلاگ خوبتان متشکریم

    پاسخحذف
  3. با عرض سلام
    پسري هستم 23 ساله و دانشجوي مهندسي نرم افزار.
    ديشب با وبلاگ شما آشنا شدم و تا آنجايي که وقت اجازه مي داد نگاهي گذرا انداختم بر آنچه از صميم قلبتان و با خون دلتان نگاشته بوديد و اولين بار بود که ديدم زني نه از در ضعف که از جانب قدرت آمده تا بگويد آنچه را که اغلب به آن فکر هم نکرده اند, و حتما در گذر زمان خواهم خواهند, آنچه را که از باب يک وظيفه انساني, نگاشته ايد, و انشالله خواهم آموخت آنچه را که بايد در روابطم با زني به نام مادر, به نام خواهر,به نام همسر و نهايتا جمعيتي به پهنه ي نيمي از انسان ها بياموزم.
    با تشکر فراوان از زحمات شما.

    پاسخحذف
  4. ممنون از لطف همه.موفق باشید

    پاسخحذف